Branden startade vid 18-tiden och släckningsarbetet tog flera timmar. Foto: SVT/Lena Michanek

Så startade branden i bergrummet

Uppdaterad
Publicerad

Det brann ordentligt i ett bergrum i Eskilstuna under torsdagskvällen. Nu står det klart att orsaken till branden var en batteriladdning som gick snett.

Brandbilar från flera stationer larmades på torsdagskvällen till Djurgårdsberget i Eskilstuna efter att en brand utbrutit i bergrummet som tidigare var en militäranläggning.

Började slå gnistor

Nu står det klart att det var en laddning av ett batteri som gick snett och slog gnistor så att en bränsledunk antändes. Kommunen äger lokalen men hyr ut den till en båtklubb.

– Det var en man som skulle ner och ladda ett batteri, men det började slå gnistor och en bränsledunk antändes, säger Lennart Vestergren på Eskilstunapolisen.

Rutinmässig anmälan

När mannen själv försökte släcka branden genom att förflytta dunken så skadades han lindrigt. En anmälan som allmänfarlig vårdslöshet har upprättats av polisen.

– Men det är mer av rutinmässiga skäl tills vi vet om alla rutiner följts och så vidare, säger Lennart Vestergren.

Enligt räddningstjänsten fanns ett flertal fordon av olika typ i bergrummet men det är på fredagen oklart hur stora skador som branden orsakade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.