Förödelse efter den omfattande bilbranden i Vingåker. Foto: Johan Pfriem/SVT

Så utreder polisen bilbranden

Uppdaterad
Publicerad

Åtta bilar totalförstördes i Vingåker under natten till onsdag i samband med en våldsam brand som polisen tror är anlagd. Nu försöker man skapa sig en bild av händelseförloppet.

Det var strax efter halv tre som larmet kom om de brinnande bilarna på en parkering mitt i Vingåker. När röken lagt sig var åtta bilar helt utbrända. Polisen kunde snabbt konstatera att två av bilarna hade utslagna bakrutor och att bilarna tänts på av en eller flera personer är det man arbetar efter.

– Vi tror ju att detta är anlagt men då måste vi ju nu också skapa oss en bild av förloppet för att kunna styrka det, säger Lillemor Sving på polisen i Katrineholm.

Bilbranden i Vingåker

Dörrknackning genomförs

Under dagen kommer dörrknackning att ske i området för att se om någon av de boende sett eller hört något i anslutning till händelsen. Man ska också prata med de brandmän som larmades till platsen. Men någon teknisk undersökning utöver fotografering blir det inte.

– Nej vi tror inte det är någon mening då allt är så utbränt, säger Lillemor Sving.

Polishundar har spårat på platsen och vissa vittnesuppgifter finns men ännu har polisen inte någon misstänkt för att ha tänt på. Brottet rubriceras som skadegörelse genom brand och en anmälan är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbranden i Vingåker

Mer i ämnet