Totalt gjordes 31 mål i den annorlunda matchen på Ekängen under söndagen. Foto: TT

Sanslösa målkalaset: 28-3 i division 6-match

Uppdaterad
Publicerad

IFK Eskilstunas U-lag avslutade idag division 6 med en vinst av sällan skådat slag. IFK vann med 28-3 mot Östermalms IS och 21 av målen gjordes av Sebastian Nygårds som därmed kom tvåa i skytteligan.

Under lördagskvällen stod svenska landslaget för ett svårslaget målkalas när de vann med 8-0 mot Luxemburg. Men den marginalen var ändå ingenting mot IFK Eskilstuna U:s jättekross på Ekängens IP under söndagen.

Andreas Fröjdfeldt var IFK Eskilstunas lagledare i matchen.

Har du någonsin sett något liknande?

– Nej, det har jag inte.

Bakgrunden till resultatet, 28-3, är enligt Fröjdfeldt att IFK Eskilstuna U, som fungerar som ett juniorlag och som ett B-lag till division 3-laget, för dagen hade med fler A-lagsspelare i truppen än vanligt.

– Matchen krockade med U17- och U19-lagets matcher, då fick vi ta med fler A-lagsspelare. Vi har ingen ambition att förnedra motståndare, säger han.

Skytteligavinnare på två matcher

– Man vill ju inte att det ska sluta så här, men vi kan ju inte missa mål med flit.

En av A-lagsspelarna som fick hoppa med och spela söndagens match var Sebastian Nygårds. Han hade bara spelat en match med division 6-laget tidigare i år, då gjorde han tre mål. Mot Östermalms IS gjorde han 21. Detta ledde honom till en andraplats i skytteligan bakom Södertälje FF:s Daniel Shahho på 25 mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.