Här gör den beridna högvakten entré på Stora torget i Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Se bilder från beridna högvaktens parad i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Den beridna högvakten tillsammans med Livgardets dragonmusikkår besökte Nyköping på lördagen. Framför en publik på cirka tusen personer genomfördes en parad på Stora torget.

Besöket var en del i de båda organisationernas tradition att besöka minst två städer för att flera ska få möjlighet att se ryttarna och hästarna, som normalt visar upp sig på Stockholms gator.

I Nyköping genomfördes en parad genom centrum till Stora torget där det bjöd på en uppvisning till musik. Enligt rapporter från platsen så samlades runt tusen personer efter gatorna och på torget.

Senare på eftermiddagen genomförs en gratiskonsert med dragonmusikkåren på Culturum. På söndagen går turnén vidare till Linköping.

BERIDEN HÖGVAKT

Den beridna högvakten har anor sedan 1700-talet. Idag fortsätter traditionen som ett samarbete mellan Försvarsmakten och föreningen Beridna högvakten som står för hästarna och deras utbildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.