Onanerade framför kvinnor – serieblottare döms till skyddstillsyn

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som stått åtalad vid Nyköpings tingsrätt efter att ha blottat sig för ett stort antal kvinnor och flickor i Hälleforsnäs döms till skyddstillsyn.

Mannen döms för tio fall av sexuellt ofredande, kränkande fotografering vid sex tillfällen och ett ofredande. Brotten har ägt rum i Hälleforsnäs med omnejd mellan oktober 2018 och augusti 2019.

Mannens systematiska tillvägagångsätt har varit att påkalla kvinnors uppmärksamhet, blotta sig och onanera framför dem. Han döms också för ha filmat och fotograferat kvinnor i omklädningsrum samt för ett ofredande där han tittat in genom ett fönster på en familj som åt mat.

Skadestånd

Mannen ska utöver skyddstillsynen genomgå en särskild programverksamhet hos frivården.

Han ska också betala ett skadestånd på totalt 64 000 till 14 målsägande. Mannen friades för sju fall av sexuellt ofredande, ett hemfridsbrott och ett ofredande.

Mannen är sedan tidigare dömd för tre fall av sexuellt ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.