Sex personer åtalas efter knivattack i Oxelösund

Publicerad

Sex män åtalas för att ha misshandlat en man på Esplanaden i Oxelösund i början på november förra året

– Jag menar att det inte handlar om ett bråk utan snarare en attack, säger åklagare Lukas Tigerstrand.

Enligt de första uppgifterna var ett 30-tal personer varit inblandade i bråket där en man i 45-årsåldern fick föras till sjukhus i ambulans efter att ha fått stickskador.

– Så många personer som 30 har inte varit involverade, det handlar om de sex som är åtalade, målsägande och ett antal vittnen till händelsen, säger Tigerstrand.

Tidigare konflikt

Enligt åklagaren ska en av de åtalade, en man i 25-årsåldern, haft någon form av konflikt med målsäganden. De fem andra personerna misstänks ha följt med till platsen för att backa upp mannen i 25-årsåldern.

Enligt åtalet bör brottet bedömas som grovt eftersom flera personer deltog i misshandeln, som var kraftfull och innebar hänsynslöst våld mot målsäganden när han låg ner på marken. Den utsatte mannen ska också ha fått skärsår och stick från en kniv i bland annat benet.

– Jag bedömer det som synnerligen grovt våld, utredningen visar att de åtalade ska ha stampat och sparkat på målsägandes huvud, säger Tigerstran.

Samtliga sex åtalade personer nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.