Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Frida Flores, rektor SFI i Eskilstuna, berätta om vilka åtgärder man kommer att ta till när eleverna kommer tillbaka till klassrummet. Foto: SVT

SFI i Eskilstuna fortsätter på distans

Publicerad
SFI i Eskilstuna fortsätter att bedriva undervisningen på distans, trots att regeringen från och med den 15 juni har hävt restriktionerna.
– Tanken är att vi tar upp utbildning på plats i augusti, säger Frida Flores, rektor SFI i Eskilstuna.

Sedan den 18 mars har gymnasium, komvux och högskolor hållit stängt på grund av coronapandemin och undervisningen har bedrivits på distans, något som har varit svårt för bland andra SFI-elever. Förra veckan meddelade dock utbildningsminister Anna Esktröm (S) att dessa nu kan öppna igen från och med mitten av juni.

SFI fortsätter på distans

Trots detta väljer många SFI-skolor att fortsätta på distans, då man fortfarande behöver följa Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer för vuxna för att minska smittspridningen. Rekommendationerna gäller bland annat att undvika att samla större grupper och studera hemifrån om det är möjligt.

– Tanken är att vi tar upp utbildningen på plats i augusti. Och då behöver vi komma överens om hur det ska gå till, säger Frida Flores, rektor SFI i Eskilstuna.

Hon menar att man i nuläget har en fungerande distansundervisning och att man ibland tar in elever på plats en och en eller i grupper om fem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer