Den misstänkte mannen skrev lappar som han skickade med underkläderna. Foto: TT/Polisens förundersökning

Skickade kalsonger och lappar till kvinna – åtalas för ofredande

Uppdaterad
Publicerad

En man från Katrineholm har åtalats för att skickat kalsonger till en kvinnas brevlåda, åtminstone sex gånger. Han misstänks även ha misshandlat två poliser, bland annat genom att putta den ene nedför en trapp.

Det var under våren och sommaren förra året som mannen skickade sina underkläder till kvinnan. Åklagaren rubricerar brottet som ofredande och den misstänkte ska även skickat flera lappar och sms till kvinnan, trots att hon sagt till honom att sluta. Mannen och kvinnan känner inte varandra och enligt åklagaren kunde mannens agerande förväntas kränka kvinnans frid på kännbart sätt. Mannen, som är i 30-årsåldern har erkänt brott. 

Mannen åtalas även för att ha gett sig på två poliser när de skulle omhänderta honom på grund av kraftig berusning. Enligt åtalet knuffade katrineholmaren den ena polisen nedför en trappa och slog honom i ansiktet med knytnäven. Mannen ska också ha slagit den andra polisen i ansiktet och dessutom tagit strypgrepp på henne.

Mannen åtalas dessutom för ringa narkotikabrott vid två tillfällen förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.