Eskilstunabo skickade sexbilder till veterinär och flyttfirma

Publicerad

En man i 40-årsåldern har dömts till skyddstillsyn av Eskilstuna tingsrätt för två sexuella ofredanden. Anledningen: Han skickade sexbilder till en veterinär och till en kvinna på en flyttfirma. Mannen döms också för stöld.

I slutet av februari gick en veterinär igenom sina bokningar eftersom hon skulle ta emot patienter på distans via datorn. När hon öppnade en av bokningarna och tittade på de bifogade bilderna visa det sig att det var bilder på ett manligt könsorgan.

Samma dag hade en kvinna på en flyttfirma i kontakt med en kund om en bokning. Mannen hon messade med blev arg då hon påpekade att det var för sent att avboka kostnadsfritt. Efter en stund fick hon en bild skickad till sig med ett kvinnligt könsorgan och en tillhörande text.

Ska genomgå behandling

Nu slår tingsrätten i Eskilstuna fast att samma man skickat bilderna till de båda kvinnorna och han döms därför för två fall av sexuellt ofredande. Mannen, som är i 40-årsåldern, döms även för stöld eftersom han stulit en necessär från en kvinna.

Straffet för brotten blir skyddstillsyn samt att mannen ska underkasta sig en alkoholavvänjande behandling.

Mannen ska också betala skadestånd till brottsoffren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer