Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen informerade om det senaste kring onsdagens skottlossning på en pressträff. Här berättar polisen om omständigheterna kring skjutningen i Årby. Foto: SVT

Polisen: Skjuten man har kopplingar till pågående konflikt i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sköts i Årby under onsdagskvällen är känd av polisen sedan tidigare och har kopplingar till en pågående konflikt i Eskilstuna. Flera personer blev vittne till händelsen men polisen är fortsatt sparsamma med detaljerna kring det som just nu utreds som mordförsök. Det finns ännu ingen gripen eller misstänkt för skjutningen.

Utredningen befinner sig fortfarande i ett tidigt skede och polisen har under dagen samlat in vittnesuppgifter från platsen.

– Vi har därtill säkrat en del teknisk bevisning, säger Camilla Helgesson, tf biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Den skjutne mannen vårdas fortfarande på sjukhus och skadeläget beskrivs som stabilt.

Brinnande bil

Det är fortfarande oklart huruvida en brinnande bil som upptäcktes i Hällby på onsdagskvällen har koppling till skottlossningen i Årby.

– Vi utesluter det inte, men vi kan inte heller idag säga att det finns en koppling, säger Helgesson.

I videoklippet ovanför berättar Camilla Helgesson om omständigheterna kring onsdagens skottlossning i Årby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.