Skolanställd åtalas för slag mot elev

Publicerad

En anställd på en grundskola i Katrineholm åtalas misstänkt för misshandel. Han ska ha slagit till en elev i huvudet eftersom hen var högljudd under en lektion.

Händelsen ska ha inträffat under vårterminen 2018, under en lektion när det var en livlig och glad stämning i klassrummet. En grupp med elever satt och pratade och skrattade när mannen, som arbetade på skolan, ansåg att de var för högljudda. När de då fortsatte att skratta ska han ha gått fram till två av eleverna bakifrån och utdelat ett lättare slag med knuten näve mot den ena elevens huvud.

Berättade för föräldrarna

Eleven blev överraskad och fick ont av slaget, men smärtan gick över senare under dagen. Hen berättade för sina föräldrar om vad som hänt, och de valde att göra en polisanmälan. Efter händelsen har eleven känt sig obehagligt till mods i närheten av mannen och undvikit att träffa honom.

Har slutat jobba på skolan

Mannen säger i polisförhör att han bara lätt placerat sin knutna näve på elevens huvud samtidigt som han sagt ”skärp er”, men att det inte har handlat om ett slag.

Nu åtalas han i Nyköpings tingsrätt, misstänkt för ringa misshandel. Rättegången äger rum den 11 december.

Mannen jobbar inte längre kvar på skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer