Polisen spärrade av och sökte av Råbergstorp i Eskilstuna under måndagskvällen. Foto: Tobbes media

Efter skottlossning i Eskilstuna – man anhållen för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till tisdag grep polisen i Eskilstuna en man i 35-årsåldern misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Mannen är skäligen misstänkt, säger chefsåklagaren Markus Ekman.

Flera personer larmade polisen till Råbergstorp i Eskilstuna vid sjutiden under måndagskvällen efter att ha hört höga smällar som uppfattades som skottlossning.

”Rör sig om fyra till sex skott”

På plats kunde polisen hitta flera hylsor vilket, enligt polisen, tyder på att någon eller några har avfyrat skjutvapen.

– Det rör sig om fyra till sex skott som avlossats. Folk i området har sett personer springa från platsen, säger Thomas Tellebro på polisens avdelning för grova brott.

Förnekar brott

Polisen har inga uppgifter om att någon person kommit till skada, men under natten greps en misstänkt man i 35-årsåldern. Mannen anhölls senare av åklagare. I ett initialt förhör förnekar mannen brott.

– Vi vet vem han är sedan tidigare, säger Tellebro.

Vittnen ska höras

Polisen kan i nuläget inte se att det finns någon koppling till tidigare skjutningar i stan.

– Den närmsta tiden kommer vi att påbörja dörrknackning i området och prata med kända vittnen. Även den misstänkta mannen ska förhöras men vi väntar på att ha ska få en försvarare, säger han.

En förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.