Foto: SVT

Skruvad musikal när Kolhusteatern fyller jämnt

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen är det premiär för årets uppsättning på Kolhusteatern. Den här sommaren visas komedin Revisorn och dessutom firar man att Hälleforsnäs-föreningen jubilerar.

– Det ligger ju koldamm kvar här fortfarande så man får snyta sig när man kommer hem på kvällen. Men det är jättehäftigt att vara här. Det är ju faktiskt 20:e sommaren som man sätter upp en föreställning här, säger Erik Lindman, regissör.

Den 20:e uppsättningen på Kolhusteatern är baserad pjäsen Revisorn av den ryske dramatikern Nikolaj Gogol. I den här versionen har fem akter blivit två och historien är flyttad 1800-talets Ryssland till en mellansvensk landsortskommun i nutid.

– Men det behöver inte vara i en kommun där vi har lagt det. Det skulle lika gärna kunna utspela sig på en arbetsplats eller i en förening, absolut att man känner igen sig, säger Carine Holegård, producent och skådespelare.

Det ska smällas i dörrar

Det är en invecklad ”smälla-i-dörrar-historia” som kommer utspelas i Hälleforsnäs under de närmsta veckorna. Per Holm är en annan av de som både sjunger och skådespelar på scenen.

Kan du berätta storyn kort?

– Storyn kort? Oj, går den att berätta kort? Det är en kommun som blir utsatta för en revision tror de, men i själva verket misstar de sig lite grand, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.