Slutbetalt med kontanter på badhus

Publicerad

Från och med den första februari är det slutbetalt med kontanter på badhuset i Oxelösund. Ett beslut som väcker starka reaktioner hos PRO, Pensionärernas riksorganisation.

– Våra medlemmar litar inte på bankkorten, de vill ha pengar i plånboken, säger Mayvor Lundberg, ordförande för PRO i Oxelösund och tidigare ordförande (S) i Oxelösunds kommunfullmäktige.

Medley som driver Ramdalens sportcenter i Oxelösund har kontantfritt på flera av sina anläggningar runt om i landet. Anläggningen i Oxelösund blir den elfte som blir kontantfri.

Vill minska rånrisken

Anläggningschefen, Viktor Gustafsson, menar att det här är ett sätt att öka säkerheten för personalen och besökarna.

– Vi blev nyligen utsedda till årets anläggning 2018 tack vare den höga kundnöjdheten. Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta att ha det trots att vi blir kontantfria, säger han.

Kunderna kommer att kunna betala med kort, Swish eller presentkort.

Men blir det inte svårare för äldre att nyttja simhallen?

– Vissa kanske blir drabbade, men vi tror att med de här olika alternativen så kommer vi att nå de flesta, säger Viktor Gustafsson.

Charlie Truesdale Foto: SVT

”Använder aldrig kontanter”

Men bland de yngre besökarna verkar beslutet inte vara något större problem.

– Jag använder aldrig kontanter, inte mina föräldrar heller. Nästan alla mina kompisar har bankkort så jag har också det, säger 10-åriga Charlie Truesdale.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer