Foto: SVT

Smedbasen tror på elitserien även nästa säsong

Publicerad

Eskilstuna Smederna åkte ur elitserien med dunder och brak. Men ordföranden Håkan Ringkvist tror att chansen är stor att klubben får köra vidare i högsta serien även nästa säsong.

En minst sagt turbulent säsong för Eskilstunaklubben avslutades på tisdagskvällen med en ny storförlust, den här gången mot Masarna.

Klubben slutade sist i elitserien och ska egentligen planera för en säsong i allsvenskan 2017. Men Smederna hoppas få köra vidare i speedwayens finrum även nästa säsong.

Två olika spår

– Det känns väl 80/20 till elitseriens fördel, mycket talar för att Västervik inte har kapacitet att gå upp om de vinner allsvenska finalen (beslut av vinnaren i den allsvenska finalen måste tas senast 1 oktober) då de inte har tillräckligt med publik och sponsorer. Så just nu jobbar vi på två olika spår, om det blir elitserien eller allsvenskan, säger Håkan Ringkvist till SVT Nyheter Sörmland.

Vad innebär det rent konkret?

– Vi har olika prislistor beroende på var vi kör för våra sponsorer. Sen är det svårare med förare och framförallt svenska förare. Vi måste ha tre i laguppställningen och när vi inte vet var vi ska köra än är det svårt. När det gäller utländska förare är det inget större problem då det finns en uppsjö av förare.

Har ni råd att köra i elitserien då?

– Vi har byggt en budget för att avsluta den här säsongen utan leverantörsskulder och det har vi lyckats med. Och vi har ungefär samma budget för nästa år så som det ser ut nu. Det är en budget byggd för att alltid kunna köra med bästa laget.

Duo stannar kvar

Klart gällande kommande säsongs lag är i alla fall att veteranen Magnus ”Zorro” Zetterström har valt att sluta och att lagledaren och sportchefen Jimmy Jansson inte längre är kvar i sina roller.

– Men de kommer att finnas kvar i Smederna i lite andra positioner, vad exakt det blir vet vi dock inte än. Men dom kommer vara kvar och hjälpa Smederna. Vad gäller ny lagledare håller vi på och tittar på alternativ och vi hoppas inom en snar framtid kunna berätta hur vi tänker, säger Håkan Ringkvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer