Smittskyddsläkare Signar Mäkitalo berättar i klippet om de åldersgrupper som covid-19 ökar mest i just nu. Foto: SVT

Snabb ökning av covid-patienter i Sörmland – ändå inga lokala restriktioner aktuella

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens smittökning av covid-19 i länet har främst varit bland unga personer. Nu ser man även att äldre smittas – vilket har lett till att fler personer behövt vård på sjukhus.

– Det är framför allt de äldre som är den stora oron, säger smittskyddsläkare Signar Mäkitalo, som samtidigt säger att det inte är aktuellt med lokala restriktioner i Sörmland.

På tisdagen kallade Region Sörmland till presskonferens angående den snabba ökningen av covid-19-patienter som vårdas på sjukhusen i länet. Enligt regionen ökade antalet covid-patienter inneliggande på sjukhus från 9 till 13 personer bara över en natt.

Efter snabb ökning av smitta i Uppsala och Skåne har lokala restriktioner införts. Det handlar bland annat om uppmaningar om att undvika kollektivtrafik och besök i butiker.

I klippet ovan hör du Signar Mäkitalo berätta varför några sådana inte är aktuella i Sörmland i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet