Arkivbild. Foto: TT

Snart pingis på schemat i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna ser ut att bli en bordtennisstad på allvar. Utöver den nya arenan som öppnar för stora evenemang i sportens tecken startas snart en gymnasieutbildning med bordtennis på schemat.

Sedan tidigare finns idrottsutbildningar i fotboll och handboll på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna. Till höstterminen 2018 startas ytterligare en.

– Vi fick beslutet från Skolverket i förra veckan och de godkände ansökan, säger Jens Axdorph, rektor på gymnasiet.

”Tack vare ett bra samarbete”

Det var han tillsammans med representanter från Eskilstuna Bordtennisklubb som utformade ansökan om att starta elitutbildningen.

– Det här är tack vare ett bra samarbete med klubben. De har många duktiga ungdomar på frammarsch, säger Axdorph.

Utbildningen blir, precis som fotbolls- och handbollsutbildningen, en del i ett nationellt program där träning och kurser i den aktuella idrotten finns med på schemat.

När utbildningen drar igång kommer gymnasiet ta emot fyra elever per läsår.

Stora evenemang kan vara på gång

Och bordtennis är hett i Eskilstuna just nu. Den nya arenan i Munktellområdet fick namnet Stiga sports arena Eskilstuna, efter företaget som bland annat tillverkar pingisutrustning. I avtalet mellan kommunen och företaget ingår att Stiga ska jobba för att få bordtennisevenemang till Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.