Snus stulet för miljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

Tjuvar tog sig in i ett inhägnat industriområde i Nyköping på onsdagsmorgonen och gjorde inbrott i en lastbil med värdefull last.

Tjuvarna kunde glädjas åt att roffa åt sig omkring 30 lastpallar med snus, av ett värde som polisen uppskattar till miljonbelopp. Brottet rubriceras därför som grov stöld.

Den senaste tiden har flera stölder ur lastbilar skett i Nyköpingstrakten, men detta skiljer sig från tidigare brott.

– Detta var inte en kapellskärning som vi har sett en del av nu. Detta inträffade ju inne i ett inhägnat industriområde där lastbilen var parkerad. Lastbilen hade ett hårt skal och föraren låg inte och sov i bilen eller liknande, säger Roland Lindkvist, vakthavande polisbefäl.

Oklart hur tjuvarna kom in

Den inhägnade parkeringen ligger i Idbäckens industriområde i Nyköping. Polisen larmades dit vid fyratiden på onsdagsmorgonen men har inte gripit någon misstänkt för stölden.

– Vet vet hur gärningsmännen har tagit sig in i lastbilen, men inte hur de har tagit sig in på området, säger polisen Roland Lindkvist. 

Nu ska en teknisk undersökning göras av brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.