Emma Larsson. Foto: Bildbyrån.

SOK:s besked: Emma Larsson klar för OS i Rio

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Emma Larsson från Eskilstuna GF får åka till OS i Rio de Janeiro i augusti.

Sedan tidigare har både golfaren Anna Nordqvist och gångaren Perseus Karlström, båda från Eskilstuna, fått en OS-biljett. Och under måndagen blev ytterligare en sörmlänning klar för OS i Rio de Janeiro som avgörs i augusti.

Det handlar om Emma Larsson från Eskilstuna GF som är uttagen till OS i artistisk gymnastik. Hon var nämligen en av tolv aktiva som Sveriges Olympiska Kommitté presenterade som OS-klara på en presskonferens under måndagen i Stockholm.

– Det känns jättebra och jag har längtat efter den här dagen. Jag är lite lättad att det är klart att jag ska få tävla och nu ska jag träna för att komma tillbaka till min maxnivå i alla grenar, säger Emma Larsson i ett pressmeddelande.

Larsson klarade kvalkriterierna under en tävling i Rio i april och har sedan dess väntat på ett besked om hon får åka till OS eller inte. Och under måndagen fick hon alltså det glädjande beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.