Kompanichefen Pelle Pettersson berättar om hur hemvärnet arbetar med att hitta den försvunna kvinnan. Foto: Lars Adolfsson

Hemvärnet deltar i sökinsats efter försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna söks efter att hon har befarats vara försvunnen i trakterna runt Kjula utanför Eskilstuna. Polisen tog under måndagen hjälp av hemvärnet i sökandet, utöver den frivilliggrupp som anslöt under söndagen.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, skulle ha blivit upphämtad av anhöriga på söndagsmorgonen men hon var då inte hemma.

Polisen larmades och har sedan 10-tiden på söndagsmorgonen arbetat med att söka efter kvinnan. Vid 13-tiden på söndagen anslöt helikopter till sökarbetet.

– Vi har inga uppgifter om att hon skulle vilja hålla sig undan frivilligt. Eftersom det är kallt ute är det viktigt att vi hittar henne så snart som möjligt, sade polisens presstalesperson Björn Öberg på söndagen.

Sökinsatsen sker i huvudsak norr om Kjula. Foto: Google maps

Frivilliggrupp hjälper till

På söndagseftermiddagen berättade polisen att de engagerat den ideella eftersöksgruppen Search and rescue Södermanland i sökandet.

Arbetet har fortsatt i begränsad omfattning under natten, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande vid polisregion Öst. På måndagsmorgonen var kvinnan fortfarande borta.

Polisen har meddelat buss- och taxiföretag med en önskan om att deras chaufförer ska hålla utkik efter kvinnan.

Polisen tror att hon kan vara klädd i stallkläder.

Det finns i nuläget inga misstankar om att något brott ligger bakom försvinnandet, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.