Sökinsatsen sker i huvudsak norr om Kjula. Foto: Google maps

Sökinsatsen efter försvunna kvinnan minskar i omfattning

Publicerad

Polisen tog under måndagen hjälp av hemvärnet för att hitta den försvunna kvinna som saknats sedan söndagsmorgonen. Efter att de tillsammans med polis och frivilliga sökt av det område där de trott att kvinnan befunnit sig har hemvärnet nu lämnat sökinsatsen.

En kvinna i 70-årsåldern har varit saknad sedan söndagsmorgonen och en stor sökinsats har pågått norr om Kjula utanför Eskilstuna i över ett dygn.

I sökandet har polishundar, drönare, frivilliggrupper och hemvärnet deltagit. Ett område där kvinnan tros ha befunnit sig har genomsökts utan framgång och nu lämnar hemvärnet insatsen.

Ingen brottsmisstanke

– Det bedöms inte som sannolikt att hon är i området och om vi då ska utöka till ett större område så blir det väldigt stort. I stället försöker nu polisen arbeta med nya uppslag om var hon kan befinna sig, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Polisen fortsätter att söka efter kvinnan men sökandet kommer nu att övergå till fortsatt tipsmottagning och fortsatt informationsinhämtning i form av utredningsarbete. Utöver det kan eftersök ske med hjälp av polishundar.

Polisen misstänker fortfarande inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.