Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zeed Roos har sommarjobbat som ledare för Sommarkul i Flen. Möt honom i klippet och hör vad projektet har inneburit för barn i Flen. Foto: SVT

16-åriga Zeds sommarjobb: Se till så barn i Flen har kul

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen avslutas Sommarkul i Flen. Föreningen Idrott för alla har haft aktiviteter för barn och unga i hela kommunen samtidigt som ungdomar har fått sommarjobb. 

– Vi vill visa att det finns saker att göra och möjligheter till sommarjobb i Flen, säger projektledaren Disa Linnstrand.

Det är 25 ungdomar som fått sommarjobb som ledare för de olika aktiviteterna.

– Vi sökte pengar från Region Sörmland och de är de som gett oss möjligheten att betala ut lönerna, säger Disa Linnstrand.

16-åriga Zed Roos har fått sitt första egentliga sommarjobb och fick även gå en kortare utbildning i att vara ledare och att ha hand om barn.

– Det är bra för mitt cv och det blir lättare att hitta jobb i framtiden, kanske om det blir liknande aktiviteter under andra lov, säger han.

Inte bara i centralorten Flen

För att nå ut till så många som möjligt har Idrott för alla åkt runt i kommunen.

– Vi har varit i Malmköping, Hälleforsnäs, Sparreholm, Bettna och Mellösa under förmiddagarna med aktiviteter för barn upp till 12 år. På kvällarna har vi har vi även haft aktiviteter i Flen för unga upp till 19 år, säger ledaren Marianna Niirola

Möt sommarjobbaren Zed i videoklippet ovanför, och hör vad Sommarlkul har inneburit för barn och ung i Flen i sommar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.