Den här veckan drogs sommarens musikkollo igång på Balsta musikslott. Frida Herchenröther är projektledare. Foto: SVT

Sommarkollot på musikslottet lockar allt fler

Uppdaterad
Publicerad

För sex år sedan startade Frida Herchenröther Lira musikkollo på Balsta musikslott i Eskilstuna. I år tar de emot nästan 100 barn och ungdomar från Eskilstuna med omnejd.

Den här veckan drog första kolloveckan igång på Balsta musikslott, och på fredagen väntas en storslagen konsert för första kollogruppen. Lira sommarkollo kommer under tre veckor ta emot drygt 30 nya deltagande barn och ungdomar per vecka.

Vuxit genom åren

– Vi har vuxit i antal och det är ett stort intresse av att få vara med. I år är vi uppe i hundra deltagare sammanlagt och när vi började hade vi bara en vecka med 25 deltagare, säger projektledare Frida Herchenröther.

Tillsammans med Studiefrämjandet och Eskilstuna kommun har hon gjort sommarkollot på Balsta musikslott möjligt.

”Krävs att yngre kommer in i musiklivet”

– Det är ett bra tillfälle för unga att få spela musik. Det krävs att yngre kommer in i musiklivet för att det ska finnas ett friskt och levande kulturliv, säger David Damberg, kolloledare från Studiefrämjandet.

Hör deltagarna på musikkollot i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.