Janni Servin vid länsstyrelsen berättar om skogens växtlighet. Se klippet för att få veta mer om Jaktsuguskogen och naturreservatets historia. Foto: SVT

Här finns Sörmlands äldsta naturreservat

Publicerad

I vår sommarserie Sörmländska sommartoppar besöker vi platser i länet som är unika på ett eller annat sätt. Utanför Sparreholm i Flens kommun finns det äldsta naturreservatet.
– Här händer bara det som naturen vill ska hända och tanken är att det ska vara orört för alla framtid, säger Janni Servin, naturreservatsförvaltare vid länsstyrelsen.

Hitta hit

Visa

Reservatet ligger söder om Sparreholm. En mycket liten omarkerad ficka för parkering finns utmed väg 53, cirka 700 m söder om rondellen där väg 57 och väg 53 möts. En stig utgår från p-platsen och leder in i reservatet.

Med buss: Hållplatsen ”Nybygget” ligger några hundra meter öster om reservatet. Hållplatsen trafikeras av buss 701 mellan Nyköping och Eskilstuna.

Källa: Länsstyrelsen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sörmlands sommartoppar

Mer i ämnet