De häktade männen misstänks ha byggt om startpistoler till livsfarliga vapen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Sörmlänningar misstänks i vapenhärvan i Åkers styckebruk

Uppdaterad
Publicerad

Två av de fem häktade männen i den stora vapenhärvan i Åkers styckebruk är hemmahörande i Strängnäs kommun. De misstänks för grovt vapenbrott.

Det var i lördags som de fem männen häktades vid Stockholms tingsrätt. Misstankarna gäller på sannolika skäl grovt vapenbrott alternativt förberedelse till grovt vapenbrott för alla fem. En av männen misstänks också för grov smuggling.

Bosatta i Strängnäs kommun

Två av de häktade, en man i 20-årsåldern och en man i 30-årsåldern, bor i Strängnäs kommun. De övriga tre är bosatta i Stockhom.

Gängkriminalitet i Strängnäs

Alla fem greps i Åkers styckebruk nyligen. Polisen misstänker att de i hemlighet byggt om startpistoler till vapen som beskrivs som mycket farliga.

Tekniska undersökningar

– Det är en omfattande utredning. Nu väntar olika tekniska undersökningar och förhör, säger Jonas Lövström, kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriminalitet i Strängnäs

Mer i ämnet