Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Fredrik Bernhardsson om bakgrunden till den minskade spelarbudgeten. Foto: SVT

Sportchefen om sänkta spelarlönerna: ”Risk att spelarna söker sig vidare”

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste året har Eskilstuna United gjort flera åtgärder för att rädda klubbens ekonomi. Nu ska hela budgeten för nästa säsong ses över – vilket kommer innebära minskade löner för spelarna.

Det handlar om en minskad spelarbudget på trettio procent, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att rapportera om. Ett beslut som enligt sportchefen och tränaren Fredrik Bernhardsson har varit något klubben försökt skydda spelarna mot.

– Ingen vill ju det här, men vi är tvungna att göra de här åtgärderna för att hamna på rätt sida, säger Fredrik Bernhardsson.

Exakt hur lönerna kommer påverkas är något som är individuellt på spelarnivå.

– Vi har informerat kollektivt och haft ett inledande samtal med alla spelare. Kommande vecka ska jag försöka vara lite mer konkret och diskutera mer hur ett avtal skulle kunna se ut med respektive spelare, säger Fredrik Bernhardsson.

Även budgeten för annan anställd personal kommer att påverkas i ungefär samma omfattning som för spelarna, och klubben hoppas att de trots det tuffa ekonomiska läget ska kunna spela allsvenskan nästa säsong.

Hör sportchefen berätta mer om läget för Eskilstuna United i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.