Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vänsterpartiets nya partiledare Nooshi Dadgostar började sin turné i Oxelösund där hon besökte SSAB. I klippet ovan berättar hon hur SSAB:s klimatomställning kan skapa fler jobb i kommunen som har hög arbetslöshet. Foto: SVT

Nooshi Dadgostar (V) om SSAB:s omställning: Säkrar jobben

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen gjorde Vänsterpartiets nya partiledare Nooshi Dadgostar sitt första officiella besök i Sörmland. Hon besökte Oxelösund för att prata om arbetsmarknaden och SSAB:s klimatomställning.

– Arbetstillfällen i Oxelösund ska öka, säger Nooshi Dadgostar (V).

Partiledaren Nooshi Dadgostar (V) började sin landsturné i Oxelösund. En kommun som har hög arbetslöshet samtidigt som den har en av Sörmlands största arbetsgivare – SSAB. Ståltillverkaren har som mål att kunna producera fossilfritt stål i full skala innan 2026.

– Omställningen är till för att vi ska säkra jobben och sänka utsläppen, säger hon.

Arbetslösa kan flytta

I helgen sa arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S) att hon vill ha in mer “rätt och plikt” på arbetsmarknaden. Det skulle kunna innebära att arbetslösa i Oxelösund skulle kunna flytta till Norrland där behovet av arbetskraft är stort. Men Dadgoostar tror att jobben i Oxelösund kommer att öka i och med SSAB:s klimatomställning.

– Det här lockar till sig ännu mer investeringar, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer