Stadsbron i Nyköping stängs för motortrafik

Publicerad

Från och med den 2 maj stängs stadsbron i Nyköping av för motortrafik på obestämd tid.

Det är framför allt de bilister som kör över bron från den västra sidan, trots att de inte har något ärende på den östra sidan, som kommunen vill komma åt med åtgärden.

– Tidigare år då vi haft avstängt har vi sett att vi får bort en stor del av genomfartstrafiken, säger Tommy Carlsson, gatuchef på Nyköpings kommun.

Varutransporter tillåtna

När genomfartstrafiken minskar hoppas kommunen att området ska bli säkrare och tryggare.

De som bor i området eller kör varutransporter till restauranger och butiker på Öster kommer att tillåtas köra över bron även i fortsättningen. Det kommer också att vara fortsatt möjligt att nå Storgatan via tvärgator.

Men alla är inte nöjda över tilltaget. Ghassan Makdesie, som driver en frisersalong på Storgatan, oroar sig över att det kan bli färre kunder på grund av beslutet.

– Det är inte så mycket trafik på den här sidan. Det skulle vara bättre om de lockade någon kedja hit så att det blir lite rörelse, säger Ghassan Makdesie.

Utredning

Avstängningen blir startskottet för en utredning om trafiksituationen som sedan ska presenteras för politikerna. Tommy Bergman säger att han hoppas att utredningen ska vara klar vid årsskiftet.

– Och sen får vi ta en diskussion med politikerna om hur vi ska gå vidare, säger Tommy Carlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer