På torsdagen togs ett efterlängtat spadtag på Norr i Katrineholm. Foto: SVT/PE Teknik och arkitektur

Startskott för ny skola i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen togs det första spadtaget för en ny låg- och mellanstadieskola i Katrineholm. Två mindre skolor ska flytta ihop i den nya byggnaden.

Det är de två åldrande skolorna Östra skolan och Västra skolan som vuxit ur sina respektive lokaler och ska om två år flytta ihop i den nya skolbyggnaden – som ännu inte har något namn.

– Det får bli en senare fråga, sade kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) innan det symboliska spadtaget togs.

Har flyttats två gånger

Planeringen har pågått sedan 2017 men skolbyggnadens placering har ändrats två gånger på grund av dåliga markförhållanden. Den nya skolan med tillhörande idrottshall beräknas stå klar i maj 2022.

I videon ovan berättar bildningsnämndens ordförande Johan Söderberg (S) och rektor Ida Peterzén om förväntningarna på den nya skolan.

Total yta: 9 700 kvadratmeter

Kostnad: 180 miljoner kronor

Antal elever: 630

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer