Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Statsminister Stefan Löfven (S) och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) besökte Oxelösund under onsdagen. Foto: SVT/Peter Widén

Statsministern besökte Oxelösund – ville se hur Drivhuset arbetar med integration 

Publicerad

Under onsdagen besökte Sveriges statsminister Stefan Löfven och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark Campus Oxelösund och Drivhuset. De var där bland annat för att titta på hur verksamheten arbetar med integration. 

Drivhuset som håller till på Campus Oxelösund är en verksamhet för ungdomar och vuxna som sökt sig dit via kommunen eller Arbetsförmedlingen. Där lär de sig bland annat praktiskt arbete för kunna ta klivet ut i arbetslivet.

Under dagen fick verksamheten besök av statsminister Stefan Löfven (S) och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). 

– Jag är här för att titta på de väldigt goda resultat som man har här i Drivhuset, inte minst att få nyanlända att snabbt komma i arbete, säger Stefan Löfven. 

Givande besök i Oxelösund 

Från besöket i Oxelösund tar statsministern med sig några saker. 

– Allt bygger på plikt och rätt, och det är så som Sverige är byggt. Jag som individ har som plikt att göra mig anställningsbar, att gå utbildning och så vidare. Men också att det finns ett starkt samhälle som ser till att jag kan göra det, att jag får den här utbildningen som jag behöver. Det, i praktisk hantering här, tycker jag har varit väldigt lärorikt och stimulerande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer