Foto: SVT/Filip Lundh

Stenkastning mot brandmän i Fröslunda

Uppdaterad
Publicerad

Sent på måndagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut på en brand i ett soprum i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. På väg från platsen blev de utsatta för stenkastning.

– När vi gjort klart arbetet och ska åka hem kommer det ett gäng gående mot bilen och vi får stenar mot bilen. Det smällde på vissa ställen där plåten har trycks in, säger räddningsledaren Caroline Ek till SVT Nyheter Sörmland.

Det var strax efter 23-tiden på måndagskvällen som SOS fick in flera larm om en brand i Fröslunda.

Stenkastning i Fröslunda

”Det smällde”

– Vi åkte på en mindre brand i ett soprum som gick snabbt att släcka. Den var troligen anlagd och vi var där kanske en halvtimme, säger Caroline Ek.

Men när räddningstjänsten skulle lämna platsen fick de stenar kastade mot sig.

– Det smällde på vissa ställen där plåten har trycks in. Det är klart det inte känns kul att få stenar kastade mot bilen när man ska åka hem, säger Caroline Ek.

”Tyvärr inte oväntat”

Hon tillägger sedan:

– Jag tror inte det har hänt här förut i Eskilstuna, och man kände att ”jaha nu har det börjat här också”. Och det var väl inte helt oväntat egentligen heller, tyvärr, säger Caroline Ek.

Läs mer: Fröslunda är Sörmlandspolisens högst prioriterade område

Anette Wilhelmsson är vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

– Vi hade inte tid att åka dit då vi var i väg på ett annat ärende. Vi kom dit senare, säger hon till SVT Nyheter Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenkastning i Fröslunda

Mer i ämnet