Erik Hajas, Mattias Zachrisson och Magnus ”Zorro” Zetterström är några av dem som gör upp i lördagens legendarmatch. Foto: SVT

Stjärnspäckad legendarmatch värmer upp publiken

Publicerad

För att bjuda publiken på något extra ställer Guif till med en riktig stjärnmatch som uppvärmning inför hemmapremiären mot IFK Skövde. Som ledare för varsitt lag har de gamla Guif-spelarna Tomas Svensson och ”Bobban” Andersson fått fria händer.

På lördagen klockan 17.00 är det säsongspremiär för Eskilstuna Guif i Handbollsligan. Ett ungt och spännande Guif tar emot IFK Skövde. Men innan dess ska en annan match avgöras i den nybyggda arenan.

Johnny Andersson på klubbens marknadsavdelning är en av huvudkreatörerna bakom legendarmatchen.

– Det är få förunnat att få inviga en ny arena och genom detta vill vi ge gamla som nya Guifare ett fint tillfälle att träffas under samma tak, säger han.

Landslagshjältar på plan

Listan med deltagande spelare är lång och rena drömläsningen för den handbollsintresserade. På plan finns alltså gamla landslagshjältar som Stefan Lövgren, Tomas Svensson, Erik Hajas och Pierre Thorsson. Men också den aktive stjärnan Mattias ”Zacke” Zachrisson har kommit loss från proffsklubben Füchse Berlin och kommer att närvara.

Andra namn på planen är lokala profiler som Alllan Delac, Camilla Haavisto och Thomas Forslöf. Dessutom har det gamla speedwayesset Magnus ”Zorro” Zetterström tackat ja till spel.

Flyger från Barcelona

En av spelarna som Johnny Andersson lyfter fram speciellt är spanjoren Enric Mansip, betraktad som en av världens bästa spelare genom tiderna och gammal lagkamrat med Tomas Svensson.

– Det är otroligt, han flyger upp från Barcelona bara för att vara med på den här matchen, säger Johnny Andersson.

Huvudfokus på premiären

Johnny Andersson beskriver legendarmatchen som en ”extraordinär” händelse i svensk handboll, men vill betona att klubbens huvudfokus ligger på den seriematch som ska spelas.

– Det är en extra krydda till publiken, men jag vill verkligen understryka att seriepremiären mot Skövde är nummer ett den här dagen, säger Johnny Andersson.

16.00 på lördagen är det avkast i legendarmatchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.