Polisen har genomfört tekniska undersökningar på brottsplatserna och tittar även igenom material från övervakningskameror. Foto: TT

Stöldvåg i företagsbilar – tjuvar stal serviceböcker och tankkort

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till tisdag har okända gärningspersoner brutit sig in i minst 13 företagsbilar på olika platser i Katrineholm och Nyköping, och stulit serviceböcker och tankkort.

– Eftersom det skett under samma natt ligger det nära till hands att tro att det rör sig om samma gärningspersoner, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Det är tre företag på Norrköpingsvägen i Nyköping samt tre företag vid Movägen och Videvägen i Katrineholm som har drabbats. Bilarna har ibland stått parkerade utanför företagets lokaler, ibland i inhägnade områden som gärningspersonerna klippt sig in i.

– De har alltså tagit med sig verktyg, så det handlar om personer som är väl förberedda. Det är ett ganska omfattande arbete så vi tror att det rör sig om flera personer, säger Åsa Willsund.

Polisen genomför nu brottsplatsundersökningar på de aktuella platserna för att försöka säkra spår.

– Vi tittar också på om det finns övervakningskameror. Några av platserna har troligtvis det men det rör sig om så många olika platser att vi inte har hunnit titta på alla ännu, säger Åsa Willsund.

Det är inte första gången som sörmländska företag blir bestulna på serviceböcker. I november drabbades flera företag i Eskilstuna av samma sak. Då handlade det om cirka 50 fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.