De blivande studenterna på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna fixar med sina banderoller till studentflaken in i det sista. De har tänkt på att inte ha några kränkande budskap. Foto: SVT/Sandra Kjellström

Stopp för kränkande och sexistiska budskap på studentflaken

Publicerad

På lördag tar hundratals elever studenten i Eskilstuna. Kommunen har arbetat mycket med att se till att det inte förekommer sexistiska och kränkande budskap på studentflaken.

Jämställdhetsberedningen i Eskilstuna kommun har arbetat för en nolltolerans mot sådana här budskap, något som P4 Sörmland tidigare rapporterat om.

– I Eskilstuna vill vi inte se några studentflak där sexism, rasism eller homofoba budskap finns, säger Lisa Friberg (S), ordförande i jämställdhetsberedningen.

På skolorna har eleverna fått information om vilka regler som gäller.

– Vi har fått rätt mycket information skickat från lärare och rektorer, säger Matilda Länn, som tar studenten från S:t Eskils gymnasium.

Hör om hur de blivande studenterna på S:t Eskils gymnasium och rektorn på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna tänker kring budskapen på studentflaken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.