Stopp i tågtrafiken mellan Eskilstuna och Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Det är problem i tågtrafiken på flera håll i Sörmland under torsdagmorgonen. En djurolycka orsakade tågstopp mellan Gnesta och Flen. Mellan Eskilstuna och Strängnäs råder tågstopp på grund av en trasig växel.

Polisen och räddningstjänsten larmades till olyckan mellan Gnesta och Kolke vid halv sex-tiden. Enligt polisen slog lokföraren larm om att man hade kört på något. Vid halv sju-tiden hittade polisen en påkörd kronhjort vid sidan av spåret. Stoppet påverkade både fjärr- och regionaltåg samt pendeltågen.

– Räddningstjänsten begärde stopp under arbetet och det kommer medföra en del följdförseningar, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör vid Trafikverket.

Prognos: Klart på fredagsmorgonen

Vid fem-tiden blev det tågstopp mellan Eskilstuna och Strängnäs efter ett spårfel.

– Det är en växel som har gått sönder i Eskilstuna så vi har personal på plats som arbetar med skadorna. Tågen kan köra men på färre spår vilket gör att det blir förseningar, säger hon.

Trafikverket uppger att felet kommer att vara åtgärdat först 04.00 på fredagsmorgonen.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas

Gnesta, Katrineholm, Flemingsberg, Flen, Huddinge, Järna, Mölnbo, Stockholms södra, Södertälje S, Årstaberg, Älvsjö, Stockholm C, Eskilstuna, Arboga, Huddinge, Kungsör, Läggesta, Nykvarn, Strängnäs

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.