Enligt fotograf Pontus Stenberg ligger flera träd över tågspåret. Foto: Pontus Stenberg

Tåg krockade med träd – blev stopp utanför Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg kolliderade med en gran som fallit ner på spåret mellan Nyköping och Kolmården. Tågtrafiken är nu återställd men med följdförseningar.

Olyckan skedde strax efter klockan nio under tisdagen då tåget stannade vid Östertorp strax öster om Ålberga. Ett elfel i form av en skadad strömavtagare gjorde att tåget inte kunde köra vidare efter krocken. 

– Vi sammankopplade två av våra tåg och bogserade bort hela ekipaget till slutstationen i Stockholm, säger Carl-Johan Lindhe, presskommunikatör på SJ.

Inga personer ombord ska ha kommit till skada och tågtrafiken var återställd vid 12.15. Enligt Carl-Johan Lindhe kan det dock bli följdförseningar upp till två och en halv timme.

Här är stationerna som påverkats:

Stockholm Central, Nyköping C, Flemingsberg, Järna, Kolmården, Stockholm södra, Södertälje syd, Vagnhärad, Årstaberg, Älvsjö och Norrköping C.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.