Mannen misstänks ha stoppat in kött för 1700 kronor i våtdräkten. Nu sitter han tillsammans med en kvinna anhållen. Arkivbilder. Foto: TT

Stoppade in ryggbiff i våtdräkt – misstänkt för stöld

Publicerad

En man misstänks ha försökt stjäla en hel del kött från en matbutik i Eskilstuna. Enligt polisen ska han ha stoppat in köttstyckena innanför en våtdräkt han hade på sig under sina kläder.

Det var vid klockan 13 på söndagen som en man och en kvinna, båda i 50-årsåldern, uppmärksammades av personalen på Hemköp i centrala Eskilstuna.

– De gick tillsammans där inne och personalen misstänkte att de stal varor, säger Lennart Vestergren på Eskilstunapolisen.

För att det inte skulle synas

Personalen kallade på polis och när mannen och kvinnan lämnade butiken kontrollerades de båda. Det visade sig då att mannen, under sina vanliga kläder, bar en våtdräkt i vilken han hade stoppat in sju förpackningar entrecote och ryggbiff, till ett totalt värde av 1 700 kronor.

– Han hade klippt av våtdräkten och stoppat in köttet så att det inte skulle synas utanpå kläderna, säger Vestergren.

Kvinnan ska ha haft en del rakhyvlar på sig. De misstänkts ha begått stölden tillsammans och i samförstånd och är nu anhållna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.