Foto: Anders Wiklund / TT

Stoppade kläderna fulla med sprit på Systembolaget

Uppdaterad
Publicerad

En man greps på onsdagskvällen efter att personal på Systembolaget i Nyköping tagit honom på bar gärning med att försöka stjäla sprit.

Det vara bara några minuter efter stängning på onsdagskvällen som polisen fick samtal om att Systembolaget i stadsdelen Brandkärr i Nyköping utsatts för stöld- och stöldförsök.

De hade tagit fast en man i 25-årsåldern som, enligt personalen, hade försökt stjäla sprit för flera tusen kronor tillsammans med sin kumpan. Denne hade hunnit fly innan polisen kom till butiken.

Hade stoppat kläderna fulla med sprit

– Vi betraktar den gripne som medgärningsman. Mannen som kom undan fick med stor sannolikhet med sig sprit för flera tusen kronor, säger Roland Lindkvist, vakthavande polisbefäl.

Mannen som greps hade försökt stoppa kläderna fulla med spritflaskor. Även hans misstänkta kumpan tros ha haft samma tillvägagångssätt.

– Det var inte direkt sofistikerat, det kan man inte påstå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.