Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen fick under onsdagskvällen in ett larm om skottlossning i Årby i Eskilstuna. En man hittades där allvarligt skadad och fördes till sjukhus. Foto: Blåljusbilder

Stor polisinsats efter skottlossning i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Årby i Eskilstuna under onsdagskvällen då höga smällar hörts. Flera polispatruller skickades till platsen. En man anträffades allvarligt skadad och har förts till sjukhus med ambulans.

Larmet kom vid 20.45 under onsdagskvällen. Polis och ambulans larmades då till Årby i Eskilstuna, då både allmänhet och polisen själva hört höga smällar utomhus. Därefter var flera polispatruller snabbt på plats.

En man anträffades i området, allvarligt skadad. Han fördes med ambulans till sjukhus.

– Den skadade mannen har skottskador, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Söker efter gärningspersoner

Polisen söker nu efter en eller flera misstänkta gärningspersoner. Under kvällen kommer man att genomföra dörrknackning i området, förhöra vittnen och samla in material som kan vara intressant för utredningen.

– Vi har stora resurser på plats. Dels för att prata med vittnen, men också för att leta efter en misstänkt gärningsperson eller flera gärningspersoner.

På Årbygatan har polisen spärrat av en plats utomhus, som betraktas som brottsplats. Avspärrningen gäller även en pizzeria som ligger i anslutning till området. Polisen säger sig ha patruller och specialkompetens på plats. Vilken specialkompetens som är på platsen vill man inte gå in på.

Uppgifter från allmänheten

På sin hemsida skriver polisen att man är angelägen av att komma i kontakt med personer som har uppgifter om händelsen.

– Vi vill ha uppgifter från allmänhet som kan ha sett intressanta personer eller intressanta bilar i anslutning till området. Det kan både vara om någon har fotat eller kanske filmat något rörligt i omårdet.

Förundersökning gällande försök till mord har inletts. Ingen misstänkt person är i nuläget gripen.

Vid halv elva-tiden larmades polis och räddningstjänst om en bilbrand på en enslig skogsväg vid Folkesta, några kilometer väster om Årby. Det är oklart om det finns ett samband med skottlossningen.

– Det kommer vi inte att kunna uttala oss om i dag, men vi tittar på alla händelser i området, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen.

Polis och räddningstjänst larmades till en bilbrand på en enslig skogsväg två timmar efter skottlossningen. Foto: Pontus Stenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.