Sörmlandskustens räddningstjänst jobbar hårt med den omfattande vattenläckan i Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Stor vattenläcka och översvämning i centrala Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En jättestor vattenläcka inträffade på torsdagförmiddagen i centrala Nyköping, där bland annat Norrköpingsvägen stod under vatten. Sörmlandskustens räddningstjänst har lokaliserat läckan och kunnat pumpa undan vattenansamlingen.

– Vi har precis lämnat platsen och trafiken är åter igång, säger Henrik Dewoon Thorén, insatsledare vid räddningstjänsten.

Vattnet kommer att vara avstängt fram till imorgon, men inga privata hushåll berörs av vattenavstängningen.

Ska lagas i morgon

– Reparationsarbetet kommer att starta imorgon när vattnet sjunkit undan, till dess kommer vattnet att vara avstängt. Det är omöjligt att säga hur länge, det beror på hur det går med reparationsarbetet, säger Pitus Fagerlund, underhållstekniker på Nyköpings kommun.

Enligt räddningstjänsten är det en stor ledning som gått sönder vid Nyköpings gymnasium.

Stor vattensamling

– Vi har 40 centimeter vatten ute på Norrköpingsvägen och vid parkering, hus och grejer, sa Henrik Dewoon Thorén, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst, till SVT Sörmland vid lunchtid.

Vad läckan beror på vet man i nuläget inte.

– Ledningen har brustit helt enkelt, säger Robert Karlsson, kommunikatör vid  Nyköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.