Under onsdagen hölls det en stor konferens vid Skavsta i Nyköping . Foto: SVT

Stora visioner för Skavsta

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen hölls det en stor konferens vid Skavsta i Nyköping som bland annat handlade om hållbarhet och flygens utveckling. Bland visionerna för Skavsta finns att utveckla området till en ny stadsdel och mötesplats. 

– Tillsammans med Skanska och flygplatsen som markägare så ser vi att det finns stora möjligheter att utveckla marken runt flygplatsen, och det arbetet har vi satt igång med. Det ska vara ett område som ska vara värt att besöka även fast man inte ska flyga, säger Nyköpings kommunalråd Urban Granström (S). 

Visioner om byggstart inom ett par år 

– De stora stegen kommer när Ostlänken är klar när man kan åka med tåg hit på 40 minuter från centrala Stockholm. Men redan innan ser vi att vi kan ta steg kring företagsetableringar, för Skavsta är en av få flygplatser i Sverige som växer. 

Vilket år kan en fysisk byggnad stå färdig? 

– Vi var överens om att någonstans runt 2023 så ska man se att det börjar hända saker rent fysiskt så jag hoppas att vi kan komma dit tillsammans. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.