Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det samlades stora vattenmängder på Hamnvägen i Nyköping efter läckan och en polisbuss fick motorproblem i vattnet. Foto: Pontus Stenberg

Större vattenläcka i Nyköping under natten – polisbil bärgad

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 02:23 natten till fredag larmades räddningstjänsten till Hamnvägen i Nyköping då en omfattande vattenläcka uppstått. En polisbuss fastnade i vattenmassorna och fick bärgas från platsen.

Räddningstjänsten meddelade vid halv sju-tiden på fredagmorgonen att allt vatten nu är borttaget men trafiken på Hamnvägen är fortsatt påverkad.

– Det är inget vatten kvar nu men trafiken där är fortsatt avstängd och kommer nog att vara det större delen av idag i alla fall, säger vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Vid 09-tiden uppger Nyköpings kommun att Hamnvägen är avstängd mellan Brunnsgatan och Tolagsgatan. Läckan beräknas vara lagad under dagen men det är däremot oklart när Hamnvägen är återställd så att trafiken på berörda sträckan kan släppas på igen.

Spricka i gjutjärnsrör

Det var ett större gjutjärnsrör som sprack och orsakade vattenläckan på Hamnvägen, nära Tovastugan.

Det ska ha varit så mycket vatten att en polisbuss fick motorstopp i vattnet och bilen fick bärgas från platsen.

Se bilder från platsen i videoklippet ovanför

Ledde om vattnet

Man vet ännu inte hur sprickan i rörledningen uppstått. Räddningstjänst arbetade under natten med att leda om vattnet för att skydda närliggande fastigheter.

– Det var en del fastigheter som var hotade inledningsvis men vi lyckades leda om vattnet för att undvika det, säger vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Nyköpings kommun skrev på sin hemsida vid 04-tiden att den enda fastighet som var utan vatten då var Tovastugan.

Nyköping har i sommar drabbats av flera större vattenläckor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer