Strängnäs kommun har klättrat 118 placeringar i SKL:s mätning. Foto: TT

Strängnäs bäst i länet – om företagen får välja

Uppdaterad
Publicerad

Strängnäs kommun placerar sig på plats 15 när Sveriges kommuner och landsting, SKL, rankar hur bra landets kommuner är på företagsservice. Det är bäst i länet.

Det är fjärde gången som SKL mäter kommunernas myndighetsutövning gentemot företag. I den senaste mätningen – från förra året – deltog 147 kommuner. Och Strängnäs placerar sig på en hedrande femtondeplats, ett stort kliv på 118 placeringar från föregående mätning.

Bäst i landet på miljötillsyn

Undersökningen mäter hur företagen ser på kommunernas brandtillsyn, markupplåtelse, bygglov, serveringstillstånd, livsmedelskontroll och miljö- och hälsoskyddstillsyn. I den senare kategorin placerade sig Strängnäs bäst i hela landet.

– Vi vill passa på att tacka alla företagare som besvarat enkäten och därmed stödjer kommunens utvecklingsarbete. En av anledningarna till att vi fått så höga resultat är det långsiktiga arbete som pågått sedan 2012, säger Marie Jonsson, samhällsbyggnadschef i Strängnäs, i ett pressmeddelande.

Trosa näst bäst i länet

Näst bäst i Sörmland är Trosa, på plats 30 i den totala rankningen.

– Det är mycket glädjande att se att de som arbetar med myndighetsfrågorna hos oss levererar det som företagen förväntar sig, säger Jonas Ivervall, näringslivschef i Trosa kommun, i ett pressmedelande.

Sörmländska kommuners placering totalt

Strängnäs  15

Trosa   30

Eskilstuna  38

Katrineholm  44

Nyköping 76

Gnesta  83

*Oxelösund, Flen och Vingåker deltog inte i undersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.