Strängnäs kommun föreslås lägga ner sitt tryckeri

Publicerad

Planscher och broschyrer kommer inte längre att tryckas i Strängnäs kommuns egna tryckeri. I stället ska tryckeriet läggas ner, enligt ett nytt förslag som politikerna i kommunstyrelsen ska ta ställning till på ondagen.

En heltidstjänst går idag åt till att sköta tryckeriet, som levererar tryckt material till kommunens verksamheter och några företag och föreningar i Strängnäs.

När kommunens tjänstemän gjorde en intern studie av verksamheten kom de fram till att det inte är en del av det kommunala kärnuppdraget. Det finns också en risk att kommunen utsätter privata aktörer för konkurrens.

Förslaget är därför att tryckeriet läggs ner. Enligt beslutsunderlaget blir det inte dyrare för kommunen att trycka någon annanstans. Även om priserna blir högre hos ett privat tryckeri sparar kommunen in driftkostnader.

Frågan tas upp för beslut på kommunstyrelsens möte den 24 november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer