Emelie Fransson och kommunförfattaren Magnus Utvik. Foto: SVT

Strängnäs kommun släpper antologi: ”En supersuccé”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen släpper Strängnäs kommun en antologi. Totalt 130 personer i åldrarna 18-94 har bidragit med texter som på olika vis handlar om livet i kommunen.

Arbetet med antologin drog igång förra året. Kommunförfattaren Magnus Utvik har varit med i projektet från start och till en början såg det mörkt ut.

– Jag började samla in texter och hade fått in runt 12 stycken och då tänkte jag att om jag inte kommer över 50 texter så blir det pannkaka av alltihop, säger han.

Ett demokratiprojekt

Men efter att aktivt ha sökt upp människor som ville vara med hade man tillslut fått ihop 130 författare i olika åldrar och med unika historier.

– Att kunna läsa om andras personliga upplevelser, känslor och minnen gör att det blir ett väldigt starkt och fungerande demokratiprojekt, säger Magnus Utvik och fortsätter:

– Man brukar inte tala om succé när man själv har jobbat med någonting, men jag gör det. Det är en supersuccé.

”Skratt och tårar”

Emelie Fransson är en av dem som varit med och skrivit antologin. I sin text skriver hon om sin resa från en stökig tillvaro i Södertälje till tryggheten i Strängnäs. 

– Det har både varit skratt och tårar under tiden jag skrivit. Men det har varit jätteroligt att få göra det här, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.