• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

I klippet berättar Susanna Isaksson, enhetschef hos BUP i Eskilstuna, om svårigheterna att komma i kontakt med BUP via telefon.

Svårt att komma fram till BUP i Sörmland: ”Jätteolyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

”Vår kö är nu fylld”. Den senaste tiden har många som ringt till BUP i Sörmland mötts av just det meddelandet. Anledningen är att det saknas personal med rätt kompetens i telefonteamet. Men också att det just nu råder ett högre tryck på barn- och ungdomspsykiatrin.

BUP håller just nu på att fylla på med kompetent personal till telefonteamet, men det tar ett tag att få allt på plats.

– Vi har specialistsjuksköterskor som tar emot alla inkommande samtal och gör en grundlig bedömning i telefon, hänvisar till rätt vårdnivå, bokar tider vid behov och ger råd och stöd. Vi vill ha sjuksköterskor med vidareutbildning i psykiatri, säger Susanna Isaksson, enhetschef på BUP i Eskilstuna.

Även om det just nu kan vara svårt att boka tider hos BUP, så ska de som söker akut hjälp alltid komma fram.

– Det finns ett knappval för det och då svarar vi, säger Susanna Isaksson.

I klippet berättar Susanna Isaksson mer om det uppkomna situationen och vad man kan göra för att komma i kontakt med BUP – förutom att ringa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.