Foto: Filip Lundh

Misstänkt mord i skog i Eskilstuna – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

En svårt skadad man hittades i en skog i Skiftinge i Eskilstuna på fredagskvällen. Mannen dog senare av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om mord – men ingen är gripen.

Enligt vittnesuppgifter hördes höga smällar i ett skogsparti vid Karl Hovbergsgatan vid 21-tiden på fredagen. Minst fem polisbilar, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

– Det är en anmälare som ringer om smällar och sedan hittar mannen några hundra meter ut i skogen, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet.

Mordet i Årbyskogen

Mannen som var svårt skadad dog senare av sina skador. Hur han skadats vill polisen i nuläget inte kommentera. Men en förundersökning om misstänkt mord har inletts.

Skogsområdet och en källarnedgång till ett flerfamiljshus spärrades av och kriminaltekniker och hundpatruller sökte igenom området. Arbetet pågick hela natten och även under lördagen.

På söndagsförmiddagen hävde polisen avspärrningarna, men hade så sent som på måndagsmorgonen ännu inte frihetsberövat någon misstänkt person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Årbyskogen

Mer i ämnet