Här förbereds evakueringen av SJ-tåget utanför Gnesta. Foto: Leo Rehnström/SVT

Tåg evakuerat efter nedriven kontaktledning utanför Gnesta

Uppdaterad
Publicerad

Vid 09.20-tiden på måndagen revs en kontaktledning ned på Västra stambanan utanför Gnesta. Det kommer leda till förseningar under dagen – och ett tåg har evakuerats.

Enligt Trafikverket har en kontaktledning rivits ned mellan Gnesta och Mölnbo. En sträcka där bland annat tåg mellan Malmö/Göteborg och Stockholm passerar.

Sträckan är dubbelspårigt och ett av spåren är öppen för trafik.

Det här påverkar tågtrafiken som får köra i 40 km/tim förbi platsen.

– Det kommer naturligtvis att leda till förseningar, men det är oklart hur stora, säger Jonas Olsson som är pressansvarig hos SJ.

Enligt honom har ett av SJ:s tåg drabbats på den strömlösa delen. Något som innebär att resenärer har evakuerats under förmiddagen.

– Evakueringen började 10.40 och resenärerna kommer få kliva på ett av Mälartågs tåg, säger han.

Tåget som evakueras var på väg till Stockholm från Göteborg och de drygt 260 passagerarna har fått kliva ombord på Mälartåget någonstans mellan Gnesta och Mölnbo.

Förseningarna påverkade resenärer under hela måndagen.

– Vi har stått här utanför Gnesta i kanske en halvtimme. Och det kanske tar en timme innan vi kommer iväg, säger Jennie Wahlgren som arbetar som reporter på SVT.

Enligt Trafikverket finns förhoppningar om att felet ska vara avhjälpt under tidig tisdagsmorgon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer