Foto: TT

Tågförseningar på flera sträckor

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hade flera tågsträckor problem med förseningar.

Nedfallande träd, signalfel och växelproblem. Måndagens tågresenärer i Sörmland drabbades av förseningar och inställda tåg.

Vid 15.30-tiden drabbades sträckorna Stockholm-Västerås och Sala-Västerås av förseningar på grund av ett växelfel. Något som i sin tur kan påverka trafiken i Sörmland.

Innan dess hade tågtrafiken påverkats på grund av flera olika händelser:

• Under morgonen uppstod förseningar på flera tågsträckor till följd av ett växelfel vid Västerås. Det var sträckorna Västerås–Ludvika, Stockholm C–Västerås–Göteborg och Sala–Linköping som berördes.

• Tågtrafiken på sträckan Linköping–Norrköping drabbades under dagen av förseningar på grund av ett signalfel  mellan Linghem och Kimstad.

• Under dagen rådde förseningar och inställda tåg på tågsträckorna Stockholm-Malmö, Linköping–Sala och Stockholm–Nyköping–Norrköping. Detta på grund av ett signalfel i Norrköping.

• Tågen påverkades under måndagen på sträckan Sala–Linköping efter ett växelfel i Tillberga mellan Sala och Västerås.

• Ett tågstopp inträffade på sträckan Linköping–Sala efter att ett träd ramlat på en hjälpkraftledning mellan Hälleforsnäs och Eskilstuna.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas

Växelfel:

Stockholm Central, Sundbyberg, Bålsta, Enköping, Västerås C, Sala, Ransta, Kolbäck, Kvicksund, Eskilstuna C, Hälleforsnäs, Flen, Katrineholm C, Norrköping C, Linköping C

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.