Tågstopp efter elfel – buss ersätter

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken mellan Hälleforsnäs och Eskilstuna står still efter att ett träd fallit över en elledning. Trafikverket beräknar att stoppet varar fram till 13-tiden på fredagen.

Det var under natten till fredagen som problemen uppstod och Trafikverket meddelar nu på morgonen att felet ännu inte är löst. Stationer som påverkas är bland annat Hälleforsnäs, Eskilstuna, Flen och Nyköping.

Enligt Trafikverkets hemsida så har ersättningsbussar satts in, bland annat i Flen där tågen ska vidare med slutstation Sala.

– En del av tågen ersätts med buss medan andra inte gör det. Det beror på i vilken omfattning tågföretagen kan få tag på bussar, så uppmaningen till resenärerna är att hålla koll på vad som gäller för respektive avgång, säger Beisi Sundin, presstalesperson på Trafikverket.

Enligt Trafikverkets prognos ska felet vara åtgärdat klockan 18 och trafiken ska då kunna släppas på igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.